Edellisen vuoden reissulla ihastuttiin niin kovin Rethymnoniin, että sinne halusimme uudestaan. Matka oli jo varattu ja mieli korkealla, kun uutisissa kerrottiin Lomamatkojen menneen konkurssiin. Kesätyökassasta oli jo maksettu varausmaksu, joten ei auttanut kuin jäädä odottamaan mahdollisia halpoja äkkilähtöjä.

Onneksi löytyi matka sopivana ajankohtana, kohde tosin oli Rodos, joka ei periaatteessa tuntunut kohteena kovin houkuttelevalta. Mutta parempi sekin, kuin ei mitään.

Säät olivat taas suotuisat tällä 2-viikkoisella. Hotellin nimi on painunut jo unholaan, mutta se sijaitsi noin 5 minuutin kävelymatkan päässä Tuuliselta rannalta.

Rodoksen kaupunki oli ihan kiva, varsinkin vanha kaupunki. Tosin loman parasta antia oli varmastikin prätkäreissut Lindokseen ja muutamaan pieneen kylään. Falirakissa kävimme "ohimennen" toasteilla ja kadut olivat siellä saaneet juuri uuden asfalttipinnan. Kaikki oli kliinistä ja kiiltävää, hotellit uusia ja värikkäitä. Falirakia juuri rakennettiin turistien paratiisiksi. Jaiks.

Rodoksella palvelua sai paljon suomen kielellä, mikä ei erityisesti säväyttänyt. Mutta tulipahan nähtyä. En kaipaa takaisin, paitsi ehkä sinnen aurinkoon lepäämään. Ensimmäinen aurinkoihottumani puhkesi tällä reissulla, apteekissa farmaseutti (tai joku muu "jiatroos") katsasti sen ja antoi aika tehokkaan täsmälääkkeen. Siitä plussaa.