559247.jpg

Matkamuistelmia... Onpas tuosa reissusta jo aikaa. Mutta niin oli loistava reissu, että vielä tänäkin päivänä muistan monta juttua, kuin eiliseltä päivältä. Matka oli myös ensimmäinen poikaystävän kanssa kahdestaan tehty.

Rethymnon oli tuolloin 16 vuotta sitten vasta turismiin heräilevä kaupunki. Majoituimme aivan rannan tuntumassa, El. Venizelou -kadulla olevassa Plaza-huoneistohotellissa. Matka varattiin kesätyörahoilla Lomamatkojen kautta ja kahden viikon hinnaksi 2-kerroksisessa kaksiossa, jossa alakerrassa pieni sisääntuloterassi ja yläkerrassa noin 15 m2 aurinkoparveke tuli 2195 markkaa / hlö. Melko halpaa :)

Rethymnon ei vielä tuolloin tuntenut siistiä rantakatua, vaan matka keskustaa kohti taittui jalkaisin soratietä pitkin. Liikenne oli verkkaista ja joka päivä rannan tuntumaan ilmestyi melonikärryn kanssa kauppias huutelemaan " Allo, Allo, Merloo... Allo Merlo". Tarttuva ja mieleen painuva myyntilause.

Ruokapaikaksi vakiintui Iliaksen pieni taverna. Taverna sijaitsi jossain rantakadun suuntaisella tiellä, mutta tarkka sijainti on jäänyt unholaan. Ensimmäiset kokemukset tsatsikista oliat loistavat ja rakkaus kreikkalaista ruokaa kohtaan syttyi välittömästi.

Ikää meillä ei ollut vielä vuokrata autoa, joten vuokrasimme pariksi päiväksi polkupyörät, joilla tutustuimme kaupunkiin ja Fortezzan linnoitukseen. Petrillä riitti ikä tosin moottoripyörään, joten pari päivää ajelimme Viragolla pitkin saarta. Katsastimme mm Hersonissoksen, Agios Nicolaoksen ja Kritsan kylän ja tapojemme mukaan poikkesimme jatkuvasti merkityiltä kaduilta. Vuorilta löytyy mahtavia pieniä kyliä, joissa on ystävällisiä ja hymyileviä ihmisiä.

Muistona mielessä siintää myös pommiin nukuttu viimeinen aamu, jolloin heräsimme tavarat pakkaamatta turtistibussin tööttäykseen tien varrella. Jos joku luulee, että tavaroiden pakkaaminen vie aikaa, on hän väärässä. Aikaa ei paljon kulunut ja kaikki pääsimme onnellisesti ajoissa lentokentälle.

Ensimmäinen matka Rethymnoniin sytytti rakkauden Kreikkaan.