559379.jpg

Petellä intti käyty, elämä edessä. Ennen tulevaisuuden suunnan hahmottamista lomailua erilaisessa ympäristössä kuin ennen.

Agia Marina on samaa "kylien" viertaa, kuin Maleme, Platanias jne. Kaikki Chaniasta pois johtavan rantatien varrella kylä toisensa jälkeen. Vieri vieressä hotelleja, huoneistoja, MiniMarketteja ja turistikauppoja. Tällä lomalla oltiin hakemassa rantaa, ei muita odotuksia. Ja se odotus tosiaan täyttyi.

Hotelli oli mukava, aivan rannalla sijaitseva. Aamulla rantaan ja iltapäivällä siestalle sisälle, ennen pimentyneen illan ruokailua hyvässä tavernassa. Tavernoja oli reilusti, osassa tosin reilut turistihinnatkin. Mutta tärkeintä ietenkin oli hyvä fiilis ja ilmapiiri.

Agia Marinassa nähtiin reissujen ensimmäiset torakat, saatiin työtarjouksia hotelliin seuraavaksi kesäksi, juotiin Takiksen tekemiä maukkaita drinkkejä, syötiin hyvin, reissattiin naapurikaupungeissa prätkällä, Samarian rotkon reunamilla sorateillä monttupyörällä, nukuttiin hyvin ja nautittiin viimeisenä päivänä sadepisaroista, jotka haihtuivat kuumalta asvaltilta heti siihen pudottuaan.

Jos haet matkalta sitä oikeaa ja aitoa Kreikkaa, nämä Chanian esikaupungin pikkukylät eivät pysty valitettavasti sitä tarjoamaan. Mutta jos tyydyt turistipalveluihin, hienoon hiekkarantaan ja hyviin kulkuyhteyksiin saarella, niin ehkä silti siellä viihdyt. Moni ihminen palaa vuosi toisensa jälkeen näille hotellialueille lomailemaan, joten kai näissäkin jokin taika on.

Länsi-Kreeta on kuitenkin loistava paikka tutustua saareen. Vuoristot, pienet kylät, Samarian rotko, Elafonissin ranta... Kartassa on punaisilla viivoilla paikat, joissa ollaan oltu vähintään 2 viikkoa ja valkoisilla pisteillä merkattu paikat, jotka ollaan tietoisesti ajettu katsomaan. Lisäksi ollaan pysähdytty monissa niin pienissä kylissä, ettei niitä ole edes kartalla. Moni pieniin kyliin vievä tie ei ole edes uusimmissa tiekartoissa.

562564.jpg